maandag 25 februari 2019

GPS tracking als ondernemer inzetten


GPS tracking als ondernemer inzetten

Ben je benieuwd hoe een GPS tracker jouw onderneming kan verder helpen? Je hoort steeds vaker de term track and trace in Nederland door al het online shoppen. Mensen willen graag weten waar hun pakketje is. Als je als ondernemer graag wil weten wat er gebeurt met het wagenpark van de onderneming dan is een GPS tracker ook een prima uitkomst. In dit artikel lees je hoe je GPS tracking als ondernemer kan inzetten in het voordeel van jouw bedrijf.

Efficiƫnter te werk gaan

Track and trace wordt tegenwoordig gebruikt voor het volgen van bijvoorbeeld pakketjes, materiaal en auto’s. Het wordt ook gebruikt om zo efficiĆ«nt mogelijk te werken. Daarnaast kan een GPS tracker gebruikt worden om het rijgedrag van werknemers te controleren, rijdt er iemand vaak te hard dan heeft hij of zij waarschijnlijk ook hogere brandstofkosten, terwijl de onderneming een tankpas heeft verleend. Door de werknemer hier op aan te spreken kan je kosten uitsparen voor de onderneming.

De track and trace in een GPS tracker

Een groot systeem van satellieten bepaalt de positie van de tracker. Doordat een de GPS tracker is verbonden aan een object, zorgt dit ervoor dat je weet waar dat object is. Een GPS tracker maakt gebruik van GPRS om notificaties te sturen naar de gebruiker. Welke notificaties dit zijn, hangt af van de instellingen van de gebruiker. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een notificatie te ontvangen wanneer een auto van de route afwijkt. Hiermee kan je direct contact opnemen met de persoon in de wagen om erachter te komen wat er aan de hand is.

Je kan een GPS tracker dus gebruiken voor verschillende mogelijkheden, of je nu een zending met materiaal wil volgen of om alle wagens in je wagenpark te volgen. Dit hangt natuurlijk geheel af van je onderneming en wat de diensten zijn die je levert.